Петролните резерви на Саудитска Арабия са по-големи, отколкото показваха предишни

...
 Петролните резерви на Саудитска Арабия са по-големи, отколкото показваха предишни
Коментари Харесай

Саудитска Арабия притежава вторите по обем петролни резерви след Венецуела

 Петролните запаси на Саудитска Арабия са по-големи, в сравнение с посочваха предходни оценки, тъй че те са вторите по размер след тези на Венецуела, заяви министерството на енергетиката, представено от Ройтерс и Франс прес.
Според без значение изследване потвърдените запаси на страната през 2018 година са били 263,2 милиарда барела - малко над обявяваните през последните трийсет години 261 милиарда барела.Най-големият експортьор на нефт в света разполага и с запаси от 2,9 милиарда барела в неутралната зона на границата с Кувейт, написа Българска телеграфна агенция.

Резервите от газ към края на 2017 година са били 325,1 трилиона общоприети кубични фута, прецизира Ройтерс.

Независимият одит е изработен преди първичното обществено предложение на държавната петролна компания Aramco, което се чака през 2021 година. През второто тримесечие на тази година компанията ще емитира облигации, заяви министърът на енергетиката Халед бин Абдул Азиз ал Фалих.
 
Саудитска Арабия е третият международен производител на нефт след Съединени американски щати и Русия с рандеман от 10,6 милиона барела дневно.

Енергийният министър посочи също така, че разноските за рандеман на нефт в страната остават измежду най-ниските в света - едвам 4 $ за барел.

Ал Фалих уточни, че Саудитска Арабия ще понижи износа си на нефт с 10 % през януари по отношение на ноември, с цел да се стабилизират цените. Рияд ще изнася през февруари 7,1 милиона барела дневно по отношение на 7,2 милиона барела дневно през януари и по отношение на 8 милиона барела през ноември, прецизира Ройтерс.

Страните от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и производителки на нефт отвън картела, измежду които Русия, се споразумяха на 7 декември да понижат добива на нефт с 1,2 милиона барела дневно през 2019 година по отношение на размерите от октомври 2018 година, с цел да се избегне свръхпредлагане поради увеличеното произвеждане в Съединени американски щати и смекчаването на глобите против Иран. Планира се страните от ОПЕК да понижат добива с 800 000 барела дневно, а останалите - с 400 000. Русия се ангажира да намали производството си с 228 000 барела дневно. Споразумението важи за първата половина на 2019 година, с опция за преразглеждане през април.
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР